PÆRFEKT_agurk_slider_suz_V4.png

Projekt Flaskebørn modtager Muskelsvindfondens nye Pærfekt-pris

11. december '19

Det aarhusianske initiativ Projekt Flaskebørn vil gøre op med følelsen af skam, som nogle børn føler, fordi de er vokset op med alkoholiske forældre. Forfatter Katrine Quorning, der står bag projekt Flaskebørn, modtager i dag Muskelsvindfondens nye Pærfekt-pris på 10.000 kr., fordi hun netop tør tale om det uperfekte liv.


I hver skoleklasse findes der et barn, som oplever at vokse op i et hjem med alkoholproblemer. Og en ud af fem voksne oplever at være vokset op i et hjem med for meget alkohol*. Men det er de færreste, der tør tale om det. Fordi det er skamfuldt. Fordi det er uperfekt. Men det er uperfekt at være menneske. Det er PÆRFEKT. Derfor uddeler Muskelsvindfonden for første gang en Pærfekt-pris på 10.000 kr. til en person eller et projekt, som gør det acceptabelt at være uperfekt. 


Projekt Flaskebørn bryder tavsheden

Forfatter Katrine Quorning og Projekt Flaskebørn gør verden mere pærfekt. Hun tør tale om sin uperfekte barndom. Hun er selv vokset op med alkoholiske forældre, og i dag tager Projekt Flaskebørn rundt på skoler og gymnasier landet over for at holde foredrag. Projektet bryder stilheden, skammen og tabuet omkring det at være vokset op i et hjem med alkoholiske forældre. 
Projektet blev udvalgt som modtager af den nye pris blandt mere end 50 indstillinger. Muskelsvindfondens formand var med til at uddele prisen:
 
- Projekt Flaskebørn er med til at gøre verden mere Pærfekt, fordi projektet netop har til formål at nedbryde tabuer og gøre op med den berøringsangst, der er i forhold til at komme fra en uperfekt baggrund. Projektet kan ændre på, at intet barn, ung eller voksen skal føle sig alene eller forkert, fordi de kommer fra en uperfekt baggrund. I Muskelsvindfonden ønsker vi et opgør med det perfekte. Vi ønsker at flytte grænserne for, hvad folk i dag tror, er ”normalt”. Den mission harmonerer perfekt med Projekt Flaskebørn, og derfor hylder vi projektet med denne pris, siger Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden. 

Pengene går til at holde flere gratis, offentlige foredrag på f.eks. skoler og gymnasier. På den måde kommer budskabet længere ud og kan inspirere andre til at bryde tabuet. 
 

Muskelsvindfonden står bag to priser, nemlig Plads til forskelle-prisen og Pærfekt-prisen. Pengene er indsamlet via salget af en T-shirt, som er designet af Carpark North, og via pantindsamling under Grøn 2019. Sommerens indsamling gav 160.000 kr., og pengene er fordelt mellem de to priser, som uddeles af Muskelsvindfonden. 
 

Formålet med Pærfekt-prisen er: 

  • At skabe dialog, debat og synlighed omkring det at være uperfekt • At opfordre alle til at sænke skuldrene og acceptere, at vi alle har fejl • At være med til at skabe en verden, der er mere Pærfekt!
  • Læs mere om Pærfekt på pærfekt.dk