113 Grøn 2017 --- Photo Morten Rygaard All Copyrights_DSC2434.jpg

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

14. april '21

Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Gennem snart fire årtier har Grøn sikret musikalske sommerminder til danskerne. Selv sommeren 2020, hvor meget blev aflyst, gav Tuborg og Muskelsvindfonden Danmark masser af musikalske oplevelser under navnet Grønnere Grøn, hvor over 100 livekoncerter blev holdt rundt om i de danske haver.

Nu er Grøn klar med en plan, der på ny skal bringe livemusik, fest, hygge og fællesskab ud i det danske sommerland. I stedet for at aflyse koncertturnéen har Grøn udviklet en helt ny version af turnéen, som samtidig udvides fra 8 til 16 koncertdage.

Det bliver den længste Grøn-turné til dato, som i ugerne 27, 28, 29 og 30 lægger vejen forbi ni forskellige byer:

  • Uge 27: Aarhus (8/7), Aalborg (9/7), Aalborg (10/7), Randers (11/7)
  • Uge 28: KBH (15/7), Næstved (16/7), Næstved (17/7), Odense (18/7)
  • Uge 29: Esbjerg 22/7), Kolding (23/7), Aarhus (24/7), Aarhus (25/7)
  • Uge 30: Odense (29/7), Odense (30/7), KBH (31/7), KBH (1/8)

Grøn besøger dermed mange af koncertbyerne to-tre gange og vender desuden tilbage til Randers for første gang siden 2016.

Publikum inddeles i sektioner

Gæsternes sikkerhed har altid haft højeste prioritet på Grøn. I samarbejde med Event Safety, der er et af Danmarks førerende beredskaber inden for eventsikkerhed, har arrangørerne udviklet et helt nyt afviklingsformat, som skal skabe optimal tryghed hos publikum og alle involverede parter.

For at sikre optimale sikkerhedsforanstaltninger i forhold til COVID-19 sænker Grøn i år publikumstallet til koncerterne. Normalvis har der kunnet være op til 35.000 publikummer samlet på Grøn på én dag, men i år arbejder Grøn på at få lov til at samle omkring 10.000 gæster per koncert. Grundet det øgede antal koncertdage vil op mod 160.000 danskere dog alligevel kunne deltage i festen.

Ved hver koncert inddeles publikum i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Hver sektion bliver sin egen ”mini-Grøn”-koncert med egne mad- og ølboder, toiletter og masser af hygge. Fra scenen vil konferenciers og optrædende naturligvis sørge for at sikre den klassiske fælles stemning, der har karakteriseret Grøn fra begyndelsen.

 

 

Fællesskabet er vigtigere end nogensinde                                 

For Tuborg og Muskelsvindfonden har det været afgørende at finde en model, der gør det muligt at gennemføre årets udgave af Grøn, så danskerne igen kan mødes til folkefest og fællesskab – noget, som mange har savnet det seneste år.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, udtaler:

”Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu. Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer. Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn!” 

Hos Tuborg er forventningens glæde tilsvarende stor, og Christian Sveigaard, som er Marketing Director, fortæller:

”Gennem hele Corona-krisen har fællesskaberne været i undertal, og vi savner alle samværet med hinanden. Til sommer vil det i dén grad være på høje tid, at vi igen mødes til god musik over en kold Tuborg-fadøl – og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at give danskerne en både fantastisk og tryg oplevelse, når den Grønne karavane nok engang ruller gennem landet.”

Årets musikprogram offentliggøres i løbet af foråret 2021. Billetsalget starter den 11. maj.

Følg med på www.groenkoncert.dk eller Grøns sociale medier.