IMG_5746.jpeg

LykkeLiga modtager Plads til forskelle-prisen 2017

28. november '17

Årets modtager af Plads til forskelle-prisen og 100.000 kr. er fundet. Prisen går i år til den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen og hendes initiativ LykkeLiga. Det aalborgensiske initiativ LykkeLiga bliver hyldet for deres arbejde med at nedbryde fordomme og give børn med udviklingshandicaps mulighed for at være en del af et aktivt og positivt håndboldfællesskab. Pengene skal bruges til at afholde et stort nationalt stævne, LykkeCup, i Gigantium i Aalborg den 9. juni 2018.

Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris er på 100.000 kr. og er indsamlet af Grøn Koncert, Scarlet Pleasure og Selected i forbindelse med Grøn Koncert 2017. 

 

LykkeLiga er smil, grin og positive oplevelser

LykkeLiga blev startet af den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen i august 2016, hvor hun etablerede Aalborgs første håndboldhold for udviklingshæmmede børn. Siden da er initiativet vokset sig stort, og der findes nu håndboldhold i 13 byer – og der er mange flere på vej. Rikke Nielsen er selv mor til 8-årige Magda, som lever med downs syndrom, og det var der, hun selv fandt inspirationen til at kaste sig ud i projektet, som senere blev til LykkeLiga.

I dag forsøger LykkeLiga at inspirere andre og skabe flere smil, grin og positive oplevelser for børn med udviklingshandicaps og deres familier. LykkeLiga fokuserer på alt dét, som børnene godt kan, og er med til at gøre dem til helte, topscorere og holdspillere gennem sporten – med de stolte familier på sidelinjen.

Lige nu arbejder LykkeLiga frem mod LykkeCup, som skal afholdes i Gigantium den 9. juni 2018. Her er alle børn med udviklingshandicap og deres forældre inviteret til et brag af en håndboldfest, hvor fællesskabet og plads til forskellighed hyldes.