Muskelsvindfonden samler 100.000, - ind til Plads til forskelle-prisen 

 

Til trods for aflysningen af sommerens Grøn har Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA fået samlet helt ekstraordinære 100.000, - ind til årets Plads til forskelle-pris. Fra i dag er det muligt at indstille enkeltpersoner, projekter og initiativer som fortjener at modtage Plads til forskelle-prisen 2021. Fristen for indstillinger er 8. oktober. 

I 2020 uddelte Muskelsvindfonden ikke Plads til forskelle-prisen, da COVID-19 gjorde det nødvendigt at aflyse Grøn. Selvom Grøn i 2021 måtte aflyses for andet år i træk, besluttede Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA alligevel at samle penge ind og uddele prisen, der traditionen tro blev skudt i gang med salget af Plads til forskelle t-shirten. I år er t-shirten designet af radioværterne på NOVA i samarbejde med VRS, og har været solgt i alle fysiske føtex- og Bilka-butikker frem til udgangen af august. 

Nu kan Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA stolt offentliggøre, at der er blevet samlet hele 100.000,- ind, som senere på efteråret vil blive tildelt modtageren af Plads til forskelle-prisen.  

Theis Petersen, indsamlingschef hos Muskelsvindfonden, fortæller:  

”Der er ikke mange ting, der har været normale for os de sidste par år, og derfor er det helt fantastisk, at vi alligevel har formået at samle så flot et beløb ind til en pris, som på alle måder favner vores DNA og vores arbejde med at skabe plads til forskelle hos Muskelsvindfonden. 100.000 kr. kan gøre en forskel for vigtige projekter for mere mangfoldighed, og jeg glæder mig til at se de forskellige projekter med noget på hjerte.”  

 

Fællesskabet i fokus 

Hvert år udpeger Muskelsvindfonden en Plads til forskelle-ambassadør der bl.a. designer årets Plads til forskelle-T-shirt. Tidligere har Suspekt, Carpark North, Lukas Graham og Scarlet Pleasure været ambassadører, og i år faldt valget på radioværterne på NOVA. Med GO’NOVA-værterne Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Signe Krarup og Celina Friis i spidsen har de i fællesskab designet årets Plads til forskelle-T-shirt, der hylder lykkehormonet oxytocin – et hormon der udløses, når man rør andre mennesker gennem kram og kærtegn.  

Man skal være sammen med andre mennesker for at udløse oxytocin,” forklarer Dennis Ravn, og Mai-Britt Vingsøe supplerer: 

Man kan ikke udløse det ved at kramme sig selv – uanset hvor meget man end kilder sig selv på armen, så sker der ikke noget! Så det var nemt for mig at sige, at budskabet på T-shirten skulle handle om at røre. Om at frembringe kærlighed, glæde og derved fællesskaber. 

For at indstille enkeltpersoner, projekter eller initiativer der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet, bedes man sende en mail til ptf@muskelsvindfonden.dk senest d. 8. oktober. Plads til forskelle-prisen bliver uddelt i efteråret.