Black Top Team logo.png

”Black Top Team” modtager en af Muskelvindfondens Plads Til Forskelle-priser. Prisen er på 15.000 kr., og er indsamlet af Grøn, Scarlet Pleasure og Selected i forbindelse med Grøn 2017. Prisen overrækkes af Liam O´Connor (L.O.C.), som selv har været med i Black Top Team, da han var upcoming rapper i Aarhus.

Danse- og debatgruppen Black Top Team vinder en af Muskelsvindfondens Plads til Forskelle-priser. Black Top Team består af syv 16-18-årige drenge med indvandrerbaggrund fra beboelsesområdet Gellerup ved Aarhus. Via debat og danseopvisninger kommer de i dialog med andre danske unge, som ikke har samme baggrund som dem og forsøger derved at bygge bro imellem unge og fjerne fordomme. De besøger fortrinsvis skoler, klubber og foreninger men også virksomheder. 

Black Top Team modtager en Plads til forskelle-pris, fordi gruppen skubber til samfundets fordomme om drenge fra ”ghettoområder”, og samtidig giver drengene en anden selvforståelse. Prisen er på 15.000 kr. og skal bruges til at afholde danseopvisninger og debatter rundt om i Danmark, for på den måde at støtte op om deres mission om at nedbryde fordomme. 

Plads til Forskelle-priserne uddeles hvert år af Muskelsvindfonden. Pengene til priserne er i 2017 indsamlet af Scarlet Pleasure, Selected og Grøn i forbindelse med Grøn17.

Formålet med priserne er at støtte en indsats, der:

  • skaber større mangfoldighed i det danske samfund.
  • skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre.
  • aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle”.

I 2017 har Muskelsvindfonden uddelt to Plads til forskelle-priser. Lykkeliga modtog en pris på 100.000 kroner til at arrangere et håndboldstævne for børn med udviklingshandicaps, mens Black Top Team modtager en pris på 15.000 kroner til at afholde danseopvisninger og debatter rundt om i Danmark, for på den måde at støtte op om deres mission om at nedbryde fordomme om unge fra "ghettoområder".

Du kan læse mere om Lykkeliga her.