suspekt_hummel_1383x552-1200px.jpg

Grøn, Suspekt & Hummel uddeler 100.000 kr.

15. december '16
Del:

På Grøn 2016 blev der samlet ind til en helt ny pris, som er resultatet af et samarbejde mellem Grøn, Suspekt og Hummel. ”Plads til forskelle Prisen”, består af 100.000 kr. og uddeles for første gang i 2017.

 

Forud for Grøn 2016 designede Suspekt en Hummel T-shirt, der blev solgt i begrænset antal. Det er blandt andet overskuddet fra salget af disse T-shirts samt publikums pantdonationer på Grøn, der udgør ”Plads til forskelle prisen” på 100.000 kr., som ét af de syv nominerede projekter nu har mulighed for at vinde.

Muskelsvindfonden arbejder for at skabe et godt liv for mennesker med muskelsvind ud fra en vision om at skabe plads til forskelle i samfundet. Det sker blandt andet ved at arrangere Grøn sammen med Tuborg, hvor de indsamlede midler går ubeskåret til Muskelsvindfonden.

Det er første gang nogensinde, at Grøn donerer et beløb til et eksternt projekt.

”Vi arbejder både for at realisere visionen om Plads til forskelle hos os selv, blandt vores samarbejdspartnere; men også i samfundet generelt. Der findes masser af ildsjæle og gode projekter derude, som skaber overskud for andre. Med Plads til forskelle Prisen kan vi sammen med Hummel og Suspekt give en håndsrækning, og dermed bidrage til at skabe et samfund, hvor der er plads til alle,” siger Theis Petersen, Indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

De nominerede organisationer og projekter er udvalgt af Suspekt, Simon T.J., der repræsenterer Muskelsvindfonden og Grøn, og Christian Stadil, direktør i Hummel. De nominerede organisationer og projekter er udvalgt, fordi de nedbryder fordomme og er med til at sætte plads til forskelle på dagsordenen, hvilket kommer flere grupper til gode.

”Muskelsvindfonden arbejder med at skabe plads til forskelle, Hummel kan levere et produkt, og Suspekt har et udstillingsvindue, hvor vi kan gøre opmærksom på den her pris – på den måde er vi tre forskellige størrelser med forskellige kompetencer, som er gået sammen om at skulle samle penge ind til at uddele den her pris,” fortæller Emil Simonsen fra Suspekt, og han fortsætter:

”Vi havde mange forskellige projekter at vælge imellem, men det var vigtigt for os at fokusere på de projekter, hvor de 100.000 kr. virkelig vil falde på et tørt sted. Nu mangler vi bare at høre, hvad folk synes. Det er jo også dem, der har købt trøjerne og doneret deres pant, og nu skal de bestemme, hvem der skal have gavn af det.”

Vinderen af ”Plads til forskelle Prisen” findes inden årets udgang, og prisen og de 100.000 kr. uddeles i midten af februar. Vær med til at bestemme vinderen på www.grønkoncert.dk.

De nominerede til ”Plads til forskelle Prisen” er:

 
GAME Denmark – GAME er en non-profit gadeidrætsorganisation, som siden 2002 har arbejdet for at skabe varige sociale forandringer gennem gadeidræt for børn og unge. GAME etablerer nyskabende faciliteter og uddanner unge til ledere og rollemodeller inden for gadeidræt.
GIVISME – Nonprofit organisationen GIVISME har base I Aarhus og arbejder aktivt med byen og borgerne omkring alt fra velkomstkomittéer til nyankomne, en kulturterrasse, LEFTSIDE-festivalen og en vogn du kan låne, når du ønsker at udfolde godt medborgerskab.
Fundamentet – Fundamentet er en organisation for sårbare, udsatte eller blot fortvivlede borgere i Aarhus som søger ny hjælp og hurtigere resultater. Et hjem for gratis behandlingsrum, alternativ borgerservice og en række stærke forløb for udsatte unge. Derudover byder de på aftenåbent, lektiehjælp, samtaler, fællesture, events, foredrag, omsorg, gældsrådgivning, m.m.
Ventilen – Ventilen er en frivillig organisation, der hjælper ensomme unge til at finde en vej ind i fællesskabet. Alle tilbud er drevet af unge frivillige, der sikrer, at det er trygt og hyggeligt at deltage.
Livsbiblioteket – I livsbiblioteket på Aarhus Bibliotek kan du låne et menneske, der fortæller sin livshistorie. Det foregår på biblioteket i øjenhøjde over en kop kaffe. Målet er at skabe større forståelse for hinanden gøre det mere trygt, sjovt og hyggeligt at møde mennesker, der er forskellige fra én selv.
OMBOLD – OMBOLD er en nonprofit organisation, der siden 2003 har udviklet et fodboldkoncept, der specifikt er målrettet samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger. Målet er at tiltrække socialt udsatte og motivere til engagement og deltagelse i fysisk aktivitet – båret af ønsket om et positivt socialt fællesskab.
KidsAid – KidsAid hjælper syge børn og unge i hele landet. De har skabt en unik kreds af personer blandt kultur-, sport og erhvervsfolk, som i kraft af deres netværk også er i stand til at gøre en forskel for børnene i en hård hverdag. KidsAid samler penge ind via kreative arrangementer lige fra talkshows og golfturneringer til en cykeltur tværs over USA.

 

Vil du have mere?