bred.jpg

Muskelsvindfonden og Tuborg kan nu melde alt udsolgt til koncerten i Aarhus med 35.000 solgte billetter. Det er anden koncert på årets tour, der nu meldes udsolgt og Muskelsvindfonden anbefaler, at man sikrer sig en billet til de kommende koncerter allerede nu.

Efter to fantastiske dage på Grøn med en udsolgt åbning på Tiøren, Amager og mere end 32.000 festglade publikummer, er Grøn-karavenen i dag landet i Aarhus. Grøn kan nu melde dagens koncert udsolgt og 35.000 århusianere kan derfor glæde sig over at have fået billet til at skråle med, når scenerne indtages af Dizzy Mizz Lizzy, ANNE SANNE LIS, Alphabeat, Scarlet Pleasure, Carpark North, Kesi, Kato // Brandon Beal og SAVEUS.

Indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen udtaler:

”Det er en vild start på Grøn 2019. Vi har allerede haft to fantastiske koncertdage, og det lover jo rigtig godt for resten af turen, at vi nu også kan melde udsolgt i Aarhus, som er en af vores største koncertbyer. Så vi anbefaler, at I kommer ud af starthullerne og får købt billetter til resten af touren. Vi glæder os til at feste med jer!”

Jacob Haugaard fejrer 30 år på Grøn

Igen i år er Jacob Haugaard og Simon Toftgaard Jespersen konferencierer på Grøn-scenen, mens GO’NOVA-værterne Dennis Ravn og Signe Krarup står for værtskabet på Nova-scenen. I år er dog et helt særligt år for 67-årige Jacob Haugaard, som har været med til at gøre Grøn til noget helt særligt i 30 år. Så længe man kan huske tilbage, har Hr. Haugaard holdt mikrofonen, når artisterne skulle kaldes på scenen under Grøn. Den legendariske stemme med den drevne Aarhus-dialekt er efterhånden blevet et synonym med Muskelsvindfondens festlige folkefest.

29-årige Simon TJ kan desuden fejre 10-års jubilæum som Haugaards værtsmakker på Grøn-scenen og indtager i år for første gang nogensinde Grøn som formand for Muskelsvindfonden. Simon blev valgt som formand for Muskelsvindfonden i maj 2019 og overtager posten fra Lisbeth Koed Doktor.

 

Grøn tager mere ansvar med nye initiativer

Muskelsvindfonden og Tuborg har med Grøn i år taget et vigtigt skridt i kampen mod plastaffald. I år drikker gæsterne for første gang iskolde fadøl af bæredygtige og genbrugelige plastglas. De nye genbrugsplastglas vaskes i Tuborgs nye mobile opvaskemaskemaskine, som er 13,4 meter lang og vasker mere end 9.000 glas i timen eller mere end 200.000 genbrugsglas i døgnet. Gennembruddet for den nye løsning har været, at de fire store festivaler NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og Grøn alle har indført vaskbare glas, som bruges igen og igen på tværs af sommerens store begivenheder. Derudover har det været nødvendigt at etablere nye former for samarbejde og partnerskaber med andre virksomheder og NGOer som Plastic Change, der har rådgivet Tuborg under udviklingen af ideen. Opvaskemaskinen har vasket over 1,8 mio. plastikglas siden opstarten på Northside.

Grøn har desuden indført helt nye armbånd i materialet PET, der er produceret af brugte plastflasker, som er blevet omdannet til tekstilfibre.

 

Grøn 2019 startede i år på Tiøren, Amager. Herefter er karavanen taget til Jylland og turen går bagefter over Fyn, inden den ender i Valbyparken den 28. juli.