GrønKoncert_02_Lågsus_210716_0392.jpg

Fra grøn til Grøn

31. maj '17

Vi har sammen med YouSee skabt en helt ny scene, hvor de mest streamede kunstnere og mest aktuelle artister får mulighed for at prøve kræfter med landets største publikum. 

Scenen har fået navnet ”Fra grøn til Grøn”, fordi den skal udgøre en platform for artister, der er godt på vej mod deres store gennembrud – i første omgang kan vi afsløre Kongsted og Node til scenen, og i løbet af juni vil en publikumsafstemning afgøre, hvem der ellers skal spille på scenen. 

 

Topaktuelle navne på årets grønne koncerter

”Fra grøn til Grøn”-scenen åbnes af Kongsted, der med sikkerhed sætter gang i festen. Senere på dagen kan du opleve Node, der netop nu er aktuel med singlen ”Blæst” og som allerede har ligget i toppen af de danske hitlister med fx ”De snakker bare” og ”Pakker Bar”. De er begge artister, der nyder godt af, at deres musik og remixes er tilgængelig på streamingtjenesterne, hvor de streames i stor stil.

Vi er meget begejstrede for at være en del af Grøn 2017, der både er Danmarks stærkeste musikbrand og samtidig gør en kæmpe forskel for mennesker med muskelsvind. YouSee Musik er en af de største musiktjenester her i landet, og derfor synes vi også, det er helt naturligt, at vi sammen med de grønne koncerter tager et ansvar for udviklingen af den danske musikscene. Mange nye danske kunsterne bliver streamet meget, men får ikke mulighed for at optræde live. Det laver vi sammen med Grøn om på, når vi giver de nye og upcoming mulighed for at spille for over 150.000 mennesker,” siger Jaap Postma, koncerndirektør i YouSee. 

 

Publikum er med til at bestemme

På Grøn har vi tradition for at køre rundt med de mest populære danske musiknavne, og det er altid en milepæl for artister at komme med på Grøn. Men som noget helt nyt, kan publikum nu være med til at bestemme nogle af de artister, der skal med på koncertturnéen og spille på den nye scene. 

Den 7. juni går en afstemning nemlig i gang på www.youseelive.dk. Her vil publikum kunne stemme på deres favoritter mellem nogle af de mest populære og mest streamede artister, og dermed være med til at sætte programmet for resten af scenen.

 

Plads til forskelle – også i musikken

De grønne koncerter arrangeres for 35. gang af Muskelsvindfonden og Tuborg, og musikprogrammet afspejler visionen om at skabe plads til forskelle – der er både plads til rap, pop, hiphop R’n’B og rock på plakaten, og nu også artister, der stadig har deres helt store gennembrud til gode. 

Nogle gange kommer sommerens største hits fra musikere, der endnu ikke er brudt helt igennem lydmuren på den danske musikscene. ’Fra grøn til Grøn’-scenen giver os mulighed for at få disse artister med, så vi har et program, hvor der både er plads til garvede artister og de helt ’grønne’” fortæller indsamlingschef i Muskelsvindfonden, Theis Petersen.

Med de grønne koncerter har vi altid ønsket at gøre noget ved musikken. Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan tage artister med, der måske kun har et enkelt hit i bagagen – men et hit der til gengæld fortjener at blive hørt live på sommerens bedste koncertturné, nemlig Grøn,” fortæller Peter Giacomello, sponsorchef hos Tuborg.