Kunstnere

D-A-D

D-A-D

Danmarks mest elskede rockorkester gør comeback på Grøn Koncert efter hele seks års pause. Denne gang kan publikum glæde sig til at høre et legendarisk D-A-D-album i sin fulde længde – enten No Fuel Left For The Pilgrims eller Riskin’ It All, alt afhængig af, hvilken koncert man ser. Begge koncerter bliver spækket med ikonisk scenografi.

”Vi overgår os selv i år!”

Sådan lyder meldingen fra Jesper Binzer, der til sommer vil underholde Grøn Koncert-publikummet i otte danske byer sammen med resten af D-A-D. Det er ikke mindre end seks år siden, bandet sidst var med rundt på koncertturnéen, og denne gang har bandet forberedt et ganske ekstraordinært koncept for koncerterne.

Som noget helt særligt vil D-A-D i år nemlig spille én af to ganske forskellige koncerter, og ingen blandt publikum vil vide, hvilken koncert, de kommer til at opleve.

Albumkoncerter med den originale scenografi
Den ene koncert er bygget op omkring gennembrudsalbummet No Fuel Left For The Pilgrims fra 1989, som rummer klassiske numre som Jihad, Sleeping My Day Away og Girl Nation.

Den anden tager udgangspunkt i albummet, der udkom to år senere, Riskin’ It All, hvorpå man finder evergreens som Bad Craziness, Grow Or Pay og Laugh ’N’ A ½.

”Vi har fundet al den gamle scenografi, der har overlevet, og desuden bygget masser af nye, store ting. Så de to koncerter er totalt forskellige fra hinanden – både musikalsk og i forhold til sceneudsmykningen – derudover fyrer vi et par ekstranumre af,” fortæller Binzer.

Shaka Loveless feat. Rasmus Walter

Shaka Loveless feat. Rasmus Walter

Shaka Loveless inviterer en sine helt store personlige favoritter med rundt på Grøn Koncert turnéen: Nemlig Rasmus Walter. De to kender hinanden rigtig godt fra deres tidligere samarbejde, og de lover otte koncerter med fuldkomment fokus på musikken og kontakten til publikum. 

To af Danmarks mest populære sangere kan opleves på samme scene, når Shaka Loveless og Rasmus Walter til sommer rejser rundt som en del af dette års Grøn Koncert-lineup.

Det er Shaka Loveless, der har inviteret Rasmus Walter med om bord på den grønne karavane, og her forklarer han hvorfor:

”Rasmus er en af de få rigtig stærke stemmer, vi har herhjemme – både i forhold til hans sangskrivning og i helt konkret forstand. Han har ligesom mig selv taget hele vejen fra de små spillesteder til festivalscenerne, og han har en dejlig ukrukket tilgang til det hele.”

Da Loveless henvendte sig, var Walter ikke i tvivl. Det er nemlig ikke første gang, de to musikere har samarbejdet – Walter medvirker på nummeret Til vi ligger, der er titelnummeret på Loveless’ tredje album, der udkom i september sidste år.

”Jeg havde i rigtig lang tid gerne villet lave noget sammen med Shaka, så da han spurgte mig, om jeg havde lyst til at medvirke på hans seneste plade, sagde jeg uden at tøve pænt ja tak. Jeg synes, vi har mange musikalske ligheder og forskelligheder, som klæder hinanden rigtig godt. Nu får vi så chancen for at tage vores samarbejde ud af studiet og op på scenen, hvor vi begge kommer til at være i vores rette element – nemlig dér, hvor musikken får lov at leve.”

 

Fuldkomment fokus på musikken og publikum

Ingen af de to musikere tør være alt for konkrete i forhold til, hvad der kommer til at ske på scenen, men Loveless er ikke i tvivl om, hvor fokus skal være:

”Vi kommer begge fra en baggrund, hvor man måtte stå i et øvelokale i flere måneder, før man fik lov at spille sit første job, og vi har begge valgt, at det stadig er dér, fokus skal være – også i vores liveshows. Det handler om de gode sange, et godt band og kontakten til publikum. Ingen genveje,” fortæller han og uddyber:

”Folk kommer ikke til at se os skifte tøj tusind gange eller blive hejst op og ned i stilladser under koncerten. Vi er der for at spille vores bedste sange, give den gas og give publikum en fest! Så både bandet, Rasmus og jeg møder op i 100% topform og kommer til at give alt, hvad vi har ved hver eneste af de otte grønne koncerter.”

Stine Bramsen feat. Nabiha

Stine Bramsen feat. Nabiha

Det grønne publikum kan glæde sig til masser af kvindelig styrke og charme, når Stine Bramsen til sommer indtager scenen med sin meningsfulde popmusik. Hun bliver ikke den eneste stærke sangerinde på scenen – for hun har inviteret Nabiha med rundt på Grøn Koncert-turnéen.

Stine Bramsen, Alphabeat-sangerinden, som de seneste år har haft stor succes som solist, gæster årets Grøn Koncert. Hun udsendte sit debutalbum Fiftyseven i oktober sidste år, og det har allerede kastet to hitsingler af sig – Woman, der formidler Bramsens kritiske syn på, hvordan samfundet mener, at den ideelle kvindekrop skal se ud, og Cavalry, der er en hyldest til hendes lille søn, som kom til verden i 2014.

Det er første gang at 29-årige Bramsen optræder på Grøn Koncert som soloartist. Sidste gang hun stod på scenen som hovednavn var i 2012 med Alphabeat.

 

Kvindelig styrke og charme
Det er blevet Bramsens tur til at invitere en kunstner med om bord, og hun har valgt en anden stærk sangerinde og sangskriver – nemlig Nabiha, der har hærget hitlisterne med catchy popsange som Never Played The Bass, Mind The Gap og som nu er aktuel med sin seneste single Weapon.

Bramsen fortæller med store roser om, hvorfor det lige præcis er Nabiha, hun har valgt at invitere med på scenen:

”Nabiha er en stærk og smuk kvinde med et stærkt og smukt talent. Og så har hun bare et nærvær på scenen og en ro i det at stå der, som jeg elsker at se på. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal vise noget kvindelig styrke og charme i musikken.”

 

Komplementerende stemmer, musik og looks
Nabiha har også masser af ros til overs for Bramsen:

”Jeg har hørt Stine live flere gange, og hendes vokal er stærk og distinkt – hun er altid on point. Jeg elsker det, hun repræsenterer, og jeg tror, at vores stemmer, musik og ikke mindst looks kommer til at komplementere hinanden rigtig godt.”